Hoe werkt een ademsessie?

De verbinding met jezelf

Het gaat er in een ademsessie om de onderbroken ademhaling weer te herstellen naar zijn natuurlijke staat. Tijdens de ademsessie ga je onder mijn begeleiding je ademhaling stapje voor stapje weer verbonden maken, dat wil zeggen dat je bewust je adem stuurt, zodanig dat er geen pauze meer is tussen je in- en uitademing en je uit- en inademing. Dit wordt ook wel bewust verbonden ademen (conscious connected breathing) genoemd.

Op het moment dat je bewust je ademhaling weer verbindt c.q. heel maakt, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Je zult op diverse levels een dieper contact (=verbinding) en uiteindelijk heelheid gaan ervaren met en in jezelf. Ademwerk zorgt ervoor dat alle levels in jou worden aangeraakt, zoals:

 

Het fysieke level

Vaak in de eerste paar sessies zul je vooral op lichamelijk level de effecten van het ademen merken. Je geeft je lichaam op deze manier namelijk een ontspanning die het naar alle waarschijnlijkheid nog niet eerder zo heeft gehad. Doordat je je lichaam naar een diepe staat van ontspanning ademt, komen eerst de weerstanden/blokkades naar boven die juist voor de spanning in je lichaam zorgden. Nadat je deze gevoeld hebt c.q. je ermee verbonden hebt, zorgt het verdere ademproces ervoor dat deze spanningen worden vrijgemaakt uit je lichaam.

 

Het emotionele level

Onverwerkte emoties liggen opgeslagen in je lichaam en zoals hier uitgelegd speelt je adem daar een belangrijke rol in. Je (onderbroken) adem zorgde er in eerste instantie voor dat deze gevoelens veilig op de achtergrond werden opgeborgen en door nu het tegenovergestelde te doen, namelijk je adem weer te verbinden, zul je weer contact (=verbinding) kunnen maken met die emoties. Om het verleden echt los te kunnen laten is het belangrijk dat je de emoties daadwerkelijk voelt die daar nog aan gekoppeld zijn om jezelf ervan te bevrijden. Deze emoties willen gezien en gevoeld worden en als dat niet gebeurt, dan kan dat uiteindelijk naar voren komen in fysieke klachten.

 

Het mentale level

Je realiteit wordt door een groot deel bepaald door je gedachtes. De meeste mensen leven continue in hun hoofd. Niet alleen het gepieker over het verleden en toekomst beïnvloed je levensgeluk, maar vooral ook de overtuigingen die je hebt over jezelf. Overtuigingen zijn hardnekkige negatieve gedachtes over jezelf, die zo normaal voor je zijn geworden (omdat mensen en situaties uit je verleden dit met zich meebrachten) dat ze voor jou een waarheid zijn geworden.
Dit kunnen bewuste overtuigingen zijn (zoals: ‘Ik ben niet goed genoeg’ – een overtuiging die de meeste mensen bij zich dragen-), maar ook onbewuste overtuigingen.
Dat wat jij bewust of onbewust denkt over jezelf, zul je als gebeurtenissen aantrekken in je leven, vooral op het gebied van relaties c.q. in contact met anderen. De wereld om je heen is een spiegel voor wat er zich afspeelt in je innerlijke wereld.
Ademwerk maakt deze mentale overtuigingen bewust en tijdens een sessie werken we aan het transformeren van deze overtuigingen.

 

Het spirituele level

Een ander bijzonder effect van ademwerk is, is dat het je voorbij het mentale level, het denken brengt. Een mens bestaat uit lichaam, geest en ziel. Alle levels -die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn- zijn belangrijk om tot heling te kunnen komen.
Nadat je in een ademsessie in contact bent gekomen met je blokkades op lichamelijk, mentaal en emotioneel level en deze hebt getransformeerd, kun je in een staat van zijn komen waar geen enkele blokkade meer is. Je voelt je verlicht/verlost van alle zwaarte en ervaart daardoor een vrede met en liefde voor jezelf en alles in je leven, alles is goed zoals het is, je bent in totale rust en ontspanning. Je voelt wat het is om er te zijn, zonder alle overlevingsmechanismes. Je voelt je als het ware herboren, en dat is waar rebirthing voor staat.

Spirit is afgeleid van het Latijnse woord spirare, wat betekent: adem.  Je adem is de brug tussen je lichaam, geest en ziel.

Een plaatje zegt vaak meer dan duizend woorden:

Hieronder vind je een zogenaamde Kirlian/GDV foto van een cliënt, die met diep zittende gevoelens van woede (foto 1) -die hij/zij tot dan niet kon loslaten- , naar een adem-sessie kwam. Op foto 2 zie je het resultaat van de rebirthing sessie c.q. 1 uurtje verbonden ademen:

before photo - breathsession

after photo - breathsession